Informacije o dugovanjima za porez od danas i preko telefona

15.03.2012. - 13:29 Autor: Beta

Poreska uprava Srbije omogućila je od danas svim građanima i firmama da odmah dobiju informacije o svojim dugovanjima za porez preko Kontakt centra te uprave.

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević kazao je na konferenciji za novinare da se informacije o uplatama i stanju na poreskom računu mogu dobiti pozivanjem broja 0700 700 007.

 

- Građani i firme sada mogu na jednostavan način trenutno da dobiju uvid u stanje svog poreskog duga ili pretplate, dok su ranije morali dugo da čekaju na informacije - kazao je on.

 

Dragutinović je precizirao da će se izveštaj o stanju poreskog računa slati poreskom obvezniku na zvaničnu adresu elektronske pošte koju je naveo u prijavi za korišćenje usluge, a radiće se na tome da servis bude dostupan i preko portala E-uprave.

 

Direktor sektora za razvoj i računarsku podršku u Poreskoj upravi Dejan Vidojević kazao je da se obrazac za prijavu korrišćenja nove usluge nalazi na sajtu www.poreskauprava.gov.rs.

 

Građani neće moći da dobiju jedino stanje poreza na imovinu, pošto je on u nadležnosti lokalnih samouprava, kazao je Vidojević.

 

On je kazao da je Poreska uprava morala da objedini podatke iz tri informaciona sistema i 15 baza podataka da bi omogućila korišćenje nove usluge.

 

Prilikom prijavljivanja za pružanje pojedinačnih informacija o stanju na poreskim pračunima preko Kontakt centra potrebno je prijaviti i telefone preko kojih će se komuicirati sa Poreskom upravom, dodao je Vidojević.

 

On je najavio i da će od aprila biti uvedeno potpuno elektronsko slanje prijava za porez na dodatu vrednost (PDV) u Srbiji.

Ostavite komentar

Svi komentari (1)

Ostale vesti
Vrh strane